18.7 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjCopil de 15 ani, trimis în judecată

Copil de 15 ani, trimis în judecată

Un minor de 15 ani, din judeţul Gorj, a fost trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunilor de distrugere şi semnalizare falsă.

Băiatul a pus în pericol siguranţa circulaţiei feroviare, după ce a furat un cablu telefonic. Băiatul s-a deplasat la podul de cale ferată care traversează râul Şuşiţa şi, între staţiile CFR Amaradia şi Bârseşti, a tăiat un cablu telefonic provizoriu, de 58 de metri, pe care l-a ascuns în apropierea căii ferate. În aceeaşi seară, băiatul a revenit şi a luat cablul telefonic, l-a dus până în grădina surorii sale, după care a ars plasticul, iar metalul obţinut l-a vândut unei persoane necunoscute contra sumei de 50 de lei.

Minorul a fost depistat după câteva săptămâni de oamenii legii, care l-au testat cu raze ultraviolete. În urma acestor testări, pe mâinile minorului a fost depistat pigment portocaliu fluorescent, substanţă cu care fusese însemnat cablul telefonic. Ca urmare a sustragerii cablului de telecomunicaţii CFR, a fost pusă în pericol siguranţa circulaţiei feroviare, deoarece, prin întreruperea comunicaţiilor, circulaţia s-a desfăşurat în condiţii speciale. Valoarea prejudiciului cauzat de furtul comis se ridică la aproape 3.400 de lei. Pe parcursul cercetărilor, minorul a recunoscut că a furat cablul telefonic şi a regretat fapta.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS